Képzésünk

Az esemény már lezajlott

Leadership in the Digital Age

Kezdés
2019-07-02 17:45
Vége
2019-07-02 20:00
Cím
Tóth Kálmán u. 2/B., Budapest, Hungary, 1097   Mutasd

Ft

Share:
Leírás

Event Details

MEETUP: Leadership in the Digital Age

2019. július 2. 18:00 - 20:00

Regisztráció 17.45-től

ITSH Mill Park, 1097, Budapest, Tóth Kálmán u 2/B.

lida_header

MEETUP: Leadership in the Digital Age

Ahhoz, hogy a jövőben is sikeres vezetők legyünk, meg kell tanulnunk a digitális transzformáció lehetőségeit szem előtt tartva gondolkodni a vállalatunk jövőjéről. A technológiai tudás mellett szükséges megismernünk a digitális transzformációban működő logikát, gondolkodási mechanizmusokat, és mindemellett az emberi oldalunkat is fejlesztenünk kell, hogy ebben a folyamatosan változó környezetben emberként is helytállhassunk. A meetupon szó lesz arról, hogyan modernizálhatjuk kognitív gondolkodási mintázatainkat, milyen IT képességekkel kell rendelkezniük a jövő vezetőinek. Mini workshopon kipróbálhatod, hogyan hozzunk létre életképes innovatív ötleteket és az ITSH esettanulmányán át megismerheted egy nagyvállalat agilis átalakulásának tanulságait. Tarts velünk, és szerezz be egy adag ötletszikrát előadóinktól és találkozz inspiráló emberekkel!

Akik előadnak:

🔹Barbara Fazekas // Entrepreneur
🔹Janovszki Zsolt // SAFe Implementator, Agile methodology trainer, CEO at Agilab
🔹Peter Langmar // Co-founder at Green Fox Academy, at Lab.Coop and at SmartWare.Tech
🔹Südy István (Steven Sudy) // Innovációs tanácsadó, korábban a Tungsram Innovációs Center és a Sparklab vezetője

Moderátor:

🔹Baumann Attila // Transformation Lead at IT Services Hungary

 

Meetupunk fő témái

FAZEKAS BARBARA // Entrepreneur

A modern ember – ősi elme
Kognitív gondolkodási mintáink modernizálása

 

Korunkban soha nem látott sebességgel kell alkalmazkodnunk új helyzetekhez, kell meghoznunk döntéseket. Pszichológia tanulmányok szerint, a helyzet furcsa iróniája, hogy minél inkább a modern emberként éljük a hétköznapjainkat, annál nagyobb arányban használjuk döntéshozási mechanizmusaink archaikus elemeit. Milyen módon torzítja ez a valóságunkat? Hogyan hozunk hibás döntéseket emiatt a munkánkban? Hogyan érhetjük tetten saját elménket? Mit profitálhatunk abból, ha rutint szerzünk saját elménk cenzúrázásában? Az előadásban Fazekas Barbara erre ad nekünk válaszokat.

JANOVSZKI ZSOLT // SAFe Implementator, Agile methodology trainer, CEO at Agilab

Esettanulmány ITSH agilis transzformációján szerzett tapasztalatokból

Transzformációs csodafegyver? Agilis Metamorfózis a Wizzair példáján keresztül
Milyen kihívásokkal találkozunk, amikor egy nagyvállalat belevág az agilis transzformációba?
Janovszki Zsolt megosztja tapasztalatait veletek arról, hogy hogyan használjuk ki a Safe Agile Framework metodológiában rejlő lehetőségeket az első MVP-k (Minimum Viable Product ~Legkisebb életképes termék) tervezésekor.

 

LANGMÁR PÉTER // Co-founder at Green Fox Academy, at Lab.Coop and at SmartWare.Tech

A jövő vezetője beszéli a tech nyelvet

Ha automatizálás kerül szóba, sokan csak az IT-sok bűvös skilljei közé sorolják ezt a képességet, és nem is gondolnak arra, hogy a vállalaton belül rengeteg feleslegesen elpocsékolt munkaórát szabadíthatnának fel a manuális feladatvégzést felváltó apróbb automatizációs újításokkal. A programozásnak ugyanis már az alapfokú elsajátítása is lehetőséget biztosít a kollégák napi munkájának jó részének automatizálására. De az automatizálás csak egy szelete a tortának: ma már minden munkakörben nélkülözhetetlenek az alap technológiai ismeretek. Természetesen iparáganként eltérő mértékben, azonban a technológia eszeveszett ütemű térhódítása csak fokozódott minden területen az elmúlt évtizedben. És az a trend nem várható, hogy változna.

Mindez azt hozza magával, hogy a nem technológiai hátterű emberek is beszélniük kell a “tech” nyelvet. Vezetőként különösen igaz ez. Hogyan is vezethetnénk be átfogó digitális stratégiát vállalatounkba, hogyan lehetnek valódi elvárásaink IT projektünk sikerességét illetően, ha nem beszéljük a velünk szemben ülő IT csapat nyelvét? Vagy ha nem látunk át alapszinten szoftverfejlesztési folyamatokat? Ezeket a kérdéseket fogjuk feszegetni az előadás során Langmár Péterrel, a Green Fox társalapítójával.

SÜDY ISTVÁN // Innovációs tanácsadó, korábban a Tungsram Innovációs Center és a Sparklab vezetője

Az innovatív nagyvállalatok: hogyan lehet változást elérni egy látszólag mozdíthatatlan szervezetben? ? [WORKSHOP]

Vagy innoválsz vagy lecsúszol az élmezőnyből – ezt mára mindenki belátta, és a vállalatok lelkesen allokálnak óriási erőforrásokat termék- vagy szolgáltatásfejlesztésekre. Amikor viszont egy vállalat innovációs projekt(ek)be kezd, nem kis kihívásokkal fog szembekerülni, – különösen, ha nagyvállalatról van szó, és ezeket a kihívásokat sokan nem tudják megugrani. A vállalat felkészültségén fog múlni ugyanis, mit kezd az innováció nélkülözhetetlen feltételeivel: a korábbi bejáratok rendszerek, folyamatok megreformálásával, az “így szoktuk” berögződések kiiktatásával, a státusz quo-k felszámolásával. Sokszor látni, hogy mindezeket az akadályokat nem sikerül a szervezetknek leküzdeniük. Ez az innovációs törekvés biztos bukásához vezet. Emellett gyakori jelenség, hogy nincs megfogalmazva az innováció pontos célja, nem él minden érintett képzeletében egy világos vízió az innovációval elérni kívánt célról. A mini workshopon ízelítőt kaphattok arról, hogyan fogalmazhattok meg egy életképes, megvalósítható innovációs ötletet, amit aztán továbbfejlesztve sikeresen valósíthatjátok meg felforgató elképzeléseteket.

Státusz

Az esemény már lezajlott

0 Eladva