Képzésünk

Az esemény már lezajlott

Ipar 4.0 – De hogyan? meetup

Kezdés
2018-05-15 18:30
Vége
2018-05-15 20:00
Cím
KPMG Székház - Budapest, Váci út 31, 1134   Mutasd
Telefonszám
+36 1 588 8603

Ft

Tapasztalt szakemberek mesélnek a legnagyobb kihívásokról, buktatókról és arról, hogy az ő cégükben miként sikerült megvalósítaniuk ipar 4.0 projekteket.

Kategória:
Share:
Leírás

Event Details

Ipar 4.0 – De hogyan? meetup

2018. május 15. (kedd) – 18:30

Regisztráció: 18:10-től

KPMG Székház - Budapest, Váci út 31, 1134

Körülbelül 2-3 évvel ezelőtt robbant be az ipar 4.0 a médiába, de akkor még csak azt próbáltuk megfejteni, hogy miről is szól pontosan. Ma már többnyire mindenki tisztában van magával a fogalommal, de azt, hogy milyen irányban és hogyan induljanak el ezen az úton a cégek nagy kihívást jelent számukra. Következő meetupunkon ehhez szeretnénk inspirációt és praktikus tippeket hozni nektek. Tapasztalt szakemberek mesélnek a legnagyobb kihívásokról, buktatókról és arról, hogy az ő cégükben miként sikerült megvalósítaniuk ipar 4.0 projekteket.

Előadóink

qodef-team-image
Head of Didactic, Festo Magyarország
Siszer Tamás
qodef-team-image
CEO, Com-Forth Kft.
Bóna Péter

https://www.sparkinstitute.eu/rolunk/bona-peter

qodef-team-image
Managing Partner, datapao
Gulyás Máté
qodef-team-image
alapító, Cloudberry
Posta Attila

https://www.sparkinstitute.eu/rolunk/posta-attila

Moderátor

qodef-team-image
consultant
Fazekas Barbara

Meetupunk fő témái

Ipar 4.0 – az ipar digitalizációs átalakulása

Előadó: Siszer Tamás

Napjainkban rengetegen beszélnek a negyedik ipari forradalomról, amelyet sokan sokféleképpen értelmeznek. Számunkra többek között ez egy Németországban indult kormányzati program, amelynek középpontjában egy nyílt iparági szabványosítási törekvés áll, hogy a teljes ellátási láncban megvalósuljon egy horizontális és vertikális integráció. Manapság rengeteg technológiát készségszinten használunk mindennapjainkban, amelyek bevezetési lehetőségeit most vizsgáljuk a gyártásban. Az előadás során áttekintünk néhány olyan technológiai alappillért, amelyek bevezetésével, támogatni tudjuk az ellátási lánc integrációját.

A valós idejű adatgyűjtés 3 legnagyobb kihívása

Előadó: Bóna Péter

Az elmúlt években számos felmérés készült arról, hogy az ipari IoT / ipar 4.0 bevezetésének mik a legnagyobb technológiai kihívásai illetve akadályai. Az előadásom során a kutatási eredmények alapján rangsorolt három legfontosabb kihívást és az arra adható legjobb válaszokat fogom bemutatni, melyek segítenek az automatikus, valós idejű és egyben biztnságos terepi adtagyűjtés kialakításában.

Adatelemzés és -feldolgozás

Előadó: Gulyás Máté

Az adat az új olaj, halljuk egyre többet. Az iparban sincs ez másképp, viszont az adatelemzésben rejlő nagy potenciál nagy kihívásokat tartogat az ipar számára. Pár kihívást részletesen is górcső alá veszünk. Miben hasonló más iparágakhoz képest, miben más. Miben rejlik a kihívás és milyen megoldásokat használunk rá? Röviden áttekintjük a különböző adatfeldolgozási paradigmák és technológiákat. A gépi tanulás még a jövő ígérete az Ipar 4.0-ban, de egy rövid kitekintés erejéig mi belenézünk a varázsgömbbe és a tükörbe is: Mi a valóság és mi a gyakorlat?

BIG PICTURE – szigetszerű megoldásoktól az integrált rendszerekig

Előadó: Posta Attila

A termelő vállalatok egyre több erőforrást koncentrálnak tevékenységük digitlizációja és folyamataik transzparenssé tétele érdekében. Előadásom során gyakorlati példákon keresztül igyekszem áttekintést adni a termelési folyamatokból lehetőség szerint objektíven kinyerhető adatok felhasználási lehetőségeiről, a közel valós idejű adatokból kinyerhető eredmények döntéstámogató szerepéről. Az áttekintésben kitérek a termelési terület (WIP) nagyobb felbontású elemzésére, különös tekintettel a gyártásütemezés, finomhangolás és ERP kapcsolatok kérdéskörére.

 ***** Köszönjük a KPMG Hungary-nek, hogy támogatja a meetupot a helyszín biztosításával.*****

Státusz

Az esemény már lezajlott

0 Eladva