Képzésünk

Az esemény már lezajlott

Meetup: Adatvezérelt vállalatok, tények és tévhitek

Kezdés
2018-03-07 19:00
Vége
2018-03-07 20:00
Cím
IBM Budapest Lab, Andrássy út 39.   Mutasd
Telefonszám
+36 1 588 8603

Ft

Kategória:
Share:
Leírás

Event Details

Meetup: Adatvezérelt vállalatok, tények és tévhitek

2018. március 7. – 19:00

Regisztráció: 18:30-tól

IBM Budapest Lab, 1061 Budapest, Andrássy út 39.

A cégek egyik legnagyobb kihívása ma az, hogy átálljanak egy adat- és intelligens algoritmusok által vezérelt működésre. Ehhez teljes folyamatokat és rendszereket kell átgondolniuk és sok paraméterében új rutinokat és cégkultúra elemeket kiépíteniük. Az adatvezérelt világban egyelőre nagyon kevés az elérhető praktika, de vannak már ígéretes példaképek. Vajon hol és hogyan kell elkezdeni adatvezérelt stratégián gondolkodni? Egyáltalán mi az adatvezérelt működés és mi nem az? Hogyan alakíthatjuk úgy a cégkultúrát, hogy a munkavállalók minden területen tudják mit jelent adatalapon gondolkodni? Várunk mindenkit a következő meetupunkon, akit érdekel, hogy miként érdemes megtenni az első lépéseket ezen az úton.

Előadóink

qodef-team-image
alapító és ügyvezető, Data Solutions Kft.
Oltyán Gábor

https://www.sparkinstitute.eu/rolunk/oltyan-gabor/

qodef-team-image
data scientist és kutató-fejlesztő, Kitchen Budapest
Nagyfi Richárd
qodef-team-image
data scientist, IBM Budapest Lab
Rechner István
qodef-team-image
CEO, Ergomaniania Kft.
Rung András

Moderátor

qodef-team-image
CEO, Spark Institute at IBS
Frankó Csuba Dea

Meetupunk fő témái

Vállalati adatvagyon hasznosítása adatstratégia segítségével

Előadó: Oltyán Gábor

Ma az egyik legfontosabb kérdés a cégek életében, hogy a birtokukban lévő rengeteg eltárolt adatból mi is a legnagyobb érték, és mindebből hogyan tudnak versenyelőnyt kovácsolni. Az adatstratégia pont ezzel foglalkozik: egy átfogó, vállalati szintű stratégia az adatvagyon hasznosítására. Az adatstratégia kialakításának és bevezetésének vannak általános, minden szervezetre igaz lépései, sikertényezői melyekre érdemes jobban odafigyelni és sajnos buktatói is, melyeket érdemes elkerülni. A nyitó előadásban a vállalati adatvagyon hasznosítása mellett ezekről beszélgetünk.

Az IT óriások adatvagyon központú stratégiáiról és a technológiák hazai kihasználási lehetőségeiről

Előadó: Nagyfi Richárd

Bármilyen eseményt értelmezhetünk adatként. Ami mérhető az feldolgozható és a feldolgozásából előny kovácsolható. A mesterséges intelligencia megoldások nem pusztán adatelemzésre, kategorizálásra használhatók, hanem kreatív feladatok végzésére is. A technológia hozta lehetőségek a munkaerő piacon is gyors változásokat eredményeznek, melyre készülnünk kell.

Dashboard adatvizualizáció

Előadó: Rung András

Ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzunk, jól áttekinthessük helyzetünket nem csak megfelelő adatokra van szükségünk dashboardjainkon, hanem azokat a UX (user experience, felhasználói élménytervezés) segítségével megfelelően kell strukturálni és kiemelni. A UX ad iránymutatást abban is, hogy milyen eszközöket érdemes ebben használnunk. Az előadás ezekbe ad rövid betekintést.

Adatvezérelten startuptól az enterprise-ig

Előadó: Rechner István

A Budapest IBM Lab (Ustream) több nagy átalakuláson ment keresztül az elmúlt néhány évben. Média-fókusszal kezdtünk, volt SAAS időszakunk, majd az enterprise ügyfelek irányába fordultunk. Az IBM felvásárlással újabban a kognitív videós lehetőségek terén próbálunk újat alkotni. A BI csapat folyamatosan részt vett ezekben a váltásokban, és minden időszakban tudott értéket teremteni. Erről az útról fogok példákon keresztül beszélni, kiemelve, hogy hogyan tudtunk folyamatosan adatvezérelten, informáltan előre haladni. Emellett megmutatom hogy jelenleg milyen technikai és szervezeti eszközökkel dolgozunk ma, hogyan használjuk fel több tízmillió felhasználó minden kattintását.

Köszönjük az IBM Budapest Lab-nak, hogy  támogatja a meetupot a helyszín biztosításával.

Státusz

Az esemény már lezajlott

0 Eladva