Képzésünk

Adatvezérelt HR Képzés

Kezdés
2018-11-08
Vége
2018-11-29 Egésznapos
Cím
H-1031 Budapest Záhony utca 7. Hungary   Mutasd
Telefonszám
+36 1 588 8603

Tudtad, hogy az olyan misztikummal övezett szavak, mint az adatalapú döntéshozatal, az automatizáció, a mesterséges intelligencia vagy éppen a prediktív analitika igazából lehetnek érthető és alkalmazható kifejezések egy HR-es mindennapjaiban? A kurzuson megismerd a legújabb AI, Data Science és People Data trendeket a gyakorlatban. A képzés része, hogy saját konkrét problémádra együtt találunk adatalapú megoldást, amit már másnap alkalmazni tudsz munkád során. A program pedig lehetőséget ad arra is, hogy a képzés után még kapcsolatban maradj az oktatókkal, akiktől még egyénileg kérdezhetsz ha elkadtál, és segítenek neked a megtanultak alkalmazásában. Mit kapsz a képzéstől? Szilárd alapokat, gyakorlati eszközöket és széleskörű rálátást az adatvezérelt HR területére.

Már csak 10 szabad hely maradt.

10 készleten

Share:

Mit nyújt a képzés?

Egyre több az adat. Egyre több olyan eszköz áll a rendelkezésünkre, amikkel pillanatok alatt objektív alapokon nyugvó döntéseket hozhatunk, és gyorsíthatjuk munkafolyamatainkat, illetve pozitív irányba terelhetjük a munkavállalói élményt.

Ha megfelelő pontokon megfelelő adatokat gyűjtünk HR szakértőként, akkor nagyon sokat tanulhatunk arról, hogy hogyan működik a szervezetünk, miként tudunk hatékonyabbak lenni, mivel tudjuk fellendíteni folyamatainkat, hogyan tudjuk elkerülni, hogy távozzanak tőlünk a tehetséges kollégák. Ez a fajta gondolkodásmód a HR-t stratégiai pozícióba emeli.

A digitalizációnak köszönhetően az adatalapú döntéshozatal egyre inkább előtérbe kerül a HR világban. Az emberek közötti kapcsolatok borzasztó mennyiségű adatot biztosítanak, azonban, fontos tudni, hogy a többi üzleti területtől eltérően a humán területen keletkezett információkat egészen másképp szükséges kezelni. Ezért a kurzus során arra is rávilágítunk milyen típusú adatokat érdemes gyűjteni, hogyan lehet a szenzitív adatokat tárolni, kezelni és milyen konkrét lépéseket érdemes megtervezni az összegyűjtött adatok alapján.

Mi a képzés hajtómotora?

A négy alkalomból álló Adatvezérelt HR képzés során nemzetközi szinten is elismert oktatóinkkal abban hiszünk, hogy képzésünkre jelentkező HR szakembereknek azonnal használható, átfogó, és a legfrissebb tudásra van szükségük az elvont elméleti fejtegetések helyett. Ezért a kurzus tematikáját úgy építettük fel, hogy az alapok megértése után példákkal, esettanulmányokkal foglalkozzunk, konkrét eszközöket, platformokat próbáljunk ki és a hallgatók saját valós problémáit feldolgozva valós megoldásokat adjunk.

Ami korábbi képzéseinken bevált, és most is számíthatsz rá:

olyan előadásokkal készülünk, amik közben nem érzed a késztetést, hogy e-mailezz nagyon fontos munkahelyi teendőidről

a legfrissebb tudást gyűjtjük össze nektek (és ez nem marketing bulls**t)

kiscsoportos létszámmal indítjuk a képzést, hogy tudjunk rád figyelni, személyes támogatást adhassunk neked

nemzetközi környezettel várunk inspiráló szakértőkkel

lehetőséget biztosítunk arra, hogy a képzés után kapcsolatban maradj az oktatóiddal és kérdezhess tőlük ha elakadnál a tanultak gyakorlati bevezetésében

Kinek ajánljuk a képzést?

HR vezetőknek

HR business partnereknek

HR analitikával foglalkozó szakembereknek

A képzésre nem analitikai szakértőket várunk, hanem olyan emberi erőforrással foglalkozó szakembereket, akik szeretnék megismerni az automatizálás legfrissebb, azonnal alkalmazható eszközeit, technológiáit és akik szeretnék elsajátítani az adatvezérelt gondolkodást, fejleszteni analitikai képességeiket, így megismerkedni a hatékony adatkezelés módszereivel, a folyamatoptimalizálási lehetőségekkel, majd ezek segítségével  megtanulni, hogy a stratégiai kérdésekre adatok segítségével hogyan lehet megtalálni a választ.

A HR jövőjéről mondták

“Az egyik legfontosabb célja ma a HR-nek, hogy azt színvonalú munkavállalói élményt biztosítsa, amivel lehetséges olyan tehetséges munkatársakat bevonni a szervezet életébe, akik igazi értékteremtő folyamatokat tudnak létrehozni. Fontos, hogy tervezéskor a szemünk előtt lebegjen, hogy a leendő kollégát ne egy töredezett munkavállalói út várja, és hogy tényleg azt kapja, amit ígértek neki. Emellett, ha azt szeretnénk, hogy valóban elkötelezett és motivált munkatársak segítség a cég fejlődését, nem is kérdés, hogy valódi tanulási és fejlődési lehetőségeket kell kapniuk. Ezekben a sarokkövekben mind lehet támaszkodni az adatokra. Ha megfelelő pontokon megfelelő adatokat gyűjtünk, akkor nagyon sokat tanulhatunk arról, hogy hogyan működik a szervezetünk, miként tudunk hatékonyabbak lenni, mivel tudjuk fellendíteni folyamatainkat, hogyan tudjuk elkerülni, hogy távozzanak tőlünk a tehetséges kollégák. Ez a fajta gondolkodásmód a HR-t stratégiai pozícióba emeli.

– Frankó-Csuba Dea, a Spark Institute at IBS CEO-ja.

„A digitalizáció elterjedésével egyre inkább előtérbe kerül az adatokra támaszkodó döntéshozatal a HR területén is. Fontos tudni azonban, hogy a többi üzleti területtől eltérően a humán területen keletkezett információkat egészen másképp szükséges kezelni. HR Automatizációs képzésünkön arra helyezzük a hangsúlyt, hogy hogyan, milyen adatokat érdemes gyűjteni, azokat mire lehet használni (és mire nem), milyen bevált platformokkal, eszközökkel lehet alkalmazni. Konkrét esettanulmányokkal pedig megismerhetik a hallgatók, hogy milyen stratégiát érdemes tervezni azok alapján.”

– Szalai Ferenc

A képzés kiemelt területei

A legfrissebb tudást az adatvezérelt HR szemléletről és eszközökről.

Útmutatót ahhoz, hogy az adatvezérelt HR kultúrát be tudjuk építeni a stratégiánkba.

Belépőt egy nemzetközi, nyitott gondolkodású, kreatív vezetői közösségbe.

Részletes betekintést az adatok HR-en belüli üzleti felhasználási területeibe.

Útmutatást az adatokra épített stratégiaépítés legfontosabb lépéseiről.

Áttekintést a jelenleg elérhető adatalapú gondolkodást és automatizációt támogató eszközökről és szolgáltatásokról.

Saját élményt az adatelemzés és adat-vizualizáció világából.

Gyakorlati ismereteket az adatvezérelt szervezetek működéséről.

Modulok

A képzés részben előadásokból, részben egy csoportmunkára épülő interaktív esettanulmány közös megoldásából áll. A harmadik modulban kétféle opció közül választhatnak a résztvevők: a 3/A modult HR-vezetőknek és business partnereknek, a 3/B modult HR-analitikával foglalkozó szakembereknek ajánljuk.

Adat & HR kapcsolata

Adatgyűjtés

Data-driven HR stratégia

Adatvezérelt működés a gyakorlatban

Employee Experience Journey - Adatalapokon

Konkrét automatizációs eszközök

HR automatizációs esettanulmányok

#1 Adatvezérelt HR-stratégia lépésről lépésre

 

A HR stratégiai szerepének hatékony kommunikációja adatok segítségével
Hatásos, de ritkán használt HR-mérőszámok
Munkatársi életút és munkavállalói élmény a számok tükrében
Roadmap az adatvezérelt HR gyakorlati megvalósításához

#3/A Adatvezérelt akcióterv készítése
(HR vezetőknek, HR business partnereknek ajánljuk)

 

Vezetői dashboard összeállítása
Akcióterv készítése a fluktuáció csökkentésére
Változáskezelés, üzleti vezetők bevonása
Az eredményesség utánkövetése

#2 Adatvezérelt HR a gyakorlatban: interaktív szimulációs esettanulmány

 

Csoportmunkára épülő interaktív esettanulmány
Egy üzleti probléma lefordítása HR-mérőszámokra
Problémafeltárás: a meglévő adatok vizualizációja, értelmezése
További adatgyűjtés megtervezése

#3/B Prediktív analitika
(HR analitikával foglalkozó szakembereknek ajánljuk)

 

Felmondás kockázatának és okainak előrejelzése
Feltáró adatelemzés
Előrejelző adatelemzés
Hálózatelemzés

#4 HR design sprint: saját akcióterv készítése

 

Saját cégre jellemző legfontosabb üzleti és HR-kihívások feltérképezése

Stratégiai mutatószámok és KPI dashboard kidolgozása

A meglévő adatok összekötése, további adatgyűjtés megtervezése

Kommunikációs és akcióterv készítése

Előadók

A képzés időpontja

2018. november 7-8.

2 x 8 óra

A képzés helyszíne

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola – Spark terem
1031, Budapest Záhony u. 7.

A képzés díja (szept. 15-ig)

351.000 Ft
+ ÁFA

KÉPZÉS DÍJA
Az Early Bird kedvezmény ideje alatt
szeptember 15-ig (390.000 Ft helyett)
351.000 Ft

A képzés díja: 351.000 Ft + ÁFA az early bird kedvezmény ideje alatt szept. 15-ig (eredeti ár: 390.000 Ft + ÁFA), amely tartalmazza a képzési programon való részvételt és a kávészünetben fogyasztott italok, harapnivalók árát.

A Jelentkezési lap kitöltése után e-mailen elküldjük a képzési szerződést. A regisztráció 20% előleg befizetésével és a képzési szerződés aláírásával válik érvényessé. A fenti ár nettó összeg, a 27% áfát nem tartalmazza.

Képzések időpontjai (2 alkalom): november 7-8 (2×8 óra)