Szalai Ferenc

fizikus, technológus, CTO - Navega Strategies Ltd.
Szalai Feri fizikus technológus AI szakember

14 éves korától kezdve foglalkozik mesterséges intelligenciával.

1998 óta a MTA SZTAKI Párhuzamos és Elosztott  Rendszerek Kutatólaboratóriumának, illetve a NIIF Program kutatójaként számos nemzetközi magas teljesítményű supercomputing, grid és cloud computing projektben vett részt. Hosszú időn át ő volt az ARC rendszer egyik fő fejlesztője, amelyet ma is használnak a CERN nagy részecskegyorsítójában (Large Hadron Collider, LHC) a kísérletek során nyert nagy mennyiségű adat feldolgozására (pl. a Higgs Bozonnal kapcsolatos méréseknél); ez a világ legnagyobb és legerősebb részecskegyorsítója. Ebben az időszakban sok kutatóval dolgozott, és számos cikket publikált nemzetközi tudományos folyóiratokban.

2007-től kezdve tudományos pályafutása befejeztével számos vállalkozást indított el útjára és menedzselt a későbbiekben Magyarországon, Nagy-Britanniában, és az Egyesült Államokban. Ezen cégek a következő területeken működtek: elosztott adattároló rendszerek, a virtualizáció, webes és mobil alkalmazások és szolgáltatások, illetve gyógyszeripari megoldások fejlesztése.

Feri a szilíciumvölgybeli Real Ventures égisze alatt korai fázisban levő vállalkozások alapítóit segítette abban, hogyan merjenek nagyot álmodni, hogyan valósíthatják meg ezeket az elképzeléseket és léphetnek be a nemzetközi piacokra.

Jelenleg a New York-i központú Navega Strategies-t segíti AI megoldások fejlesztésével. Az üzleti életben angyalbefektetőként is jelen van és tanácsadóként fintech startupokat támogat AI projektmegvalósításban.

Mindezeken túl számos non-profit szervezet támogatója: többek között egyik szervezője a budapesti New Tech and Science Meetup-oknak, és pár éven át az Asimov Alapítvány vezetője volt.

Szabadidejében nagy lelkesedéssel tanít fiatalokat a tudomány és a technológia témakörében.

Legközelebbi képzésünk, ahol Ferenctől tanulhatsz:

Kezdés: 2018. április 27.