Mark Downey

Vice President at Irish Hungarian Business Circle

Mark sokoldalú nemzetközi tapasztalattal, kiváló kapcsolatrendszerrel, networking képességgel és ügyfélközpontú beállítottsággal rendelkező üzletfejlesztési szakértő; a külpiaci üzletág igazgatójaként Ügyfeleinket a külpiaci stratégia kidolgozásában és a nemzetközi terjeszkedés megvalósításában támogatja.

Mark 2000-ben érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy segítse az amerikai multinacionális Trend Technologies Inc.-t egy zöldmezős beruházás elindításában.

A projekt sikeres megvalósítását követően magabiztos magyar nyelvtudásra tett szert és számos projektmenedzseri, üzletfejlesztői és ügyvezetői pozíciót töltött be ír, amerikai, svájci és magyar vállalatoknál. Szerteágazó tapasztalatokra tett szert greenfield startup, üzletfejlesztés, engineering, építőipar és IT-software területeken, nyelvtudását és az üzleti partnerek felé irányuló nyitottságát kiválóan kamatoztatva a kulturális és kommunikációs nehézségek leküzdésében Magyarország és Nyugat-Európa között.

2005-ös megalakulása óta az Ír- Magyar Kamara elnökségében dolgozik, jelenleg elnökhelyettesi pozíciót tölt be a szervezetnél. Mark gyártástechnológiai szakon szerzett mérnöki diplomát, jelenleg a Közép-európai Egyetem MBA képzésén vesz részt.