Hogyan újuljunk meg vezetőként – Milyen a jövő vezetője?

Olvasási idő: ~ 4 perc

A rohamos technikai fejlődéssel, a naponta lezajló technológiai forradalmakkal hátunk mögött szükségszerűen a „jó vezető” terminusa is átalakult. Ma már az nem elégséges, hogy korábban szakterületünkről mély ismereteket sajátítottunk el, és saját csapatunkat irányítva végrehajt(tat)unk kiszabott feladatokat. A jövő vezetője  folyamatosan tanul, képezi magát, fejleszti a cégét, a kollégáit, lehetőséget teremt az új impulzusok, technológiák térnyerésére, sőt, maga hozza be az innovatív megoldásokat a vállalat életébe. Emellett mentorként, coachként lép fel, ami elsődlegesen abban nyilvánul meg, hogy nem utasításokat ad, hanem a háttérből motiválja kollégáit és továbbgondolásra ösztönző kérdéseivel segít megtalálni a legjobb megoldást.

A kiéleződő piaci verseny, a folyamatos megújulási kényszer és egyre gyorsuló igények mind fogyasztói, mind munkavállalói oldalról soha nem látott mennyiségű és minőségű kihívás elé állítják a vállalatok vezetőit. Annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani, és továbbra is irányító félként szerepeljenek egy szervezetben, a vezetőknek muszáj fejleszteniük a jelenleg legfontosabbnak tekinthető képességeket.

„A Sparkkal és az intézetben oktató sok más nemzetközi szinten elismert szakemberrel azon dolgozunk, hogy a hozzánk forduló szakértők, vezetők megismerhessék a ma elérhető legmodernebb eszközöket, megoldásokat, szemléletmódokat. Közelgő képzésünkön szeretnénk átadni hallgatóinknak azt a komplex tudást, amit az adatokból ki tudunk nyerni és vállalati értékre tudunk  váltani. Új szempontokat vetünk fel, kísérletezésre ösztönözzük a résztvevőket, hogy új megoldásokat is ki merjenek és tudjanak próbálni szervezetükben. Másképpen megfogalmazva: a jelen vezetőit segítjük abban, hogy a jövő vezetőivé válhassanak a mesterséges intelligencia és data-driven megoldások alkalmazásával” – összegezte az AI STRATEGY & DATA-DRIVEN LEADERSHIP képzési programunk vezetője, Szalai Ferenc.

Mi jellemzi a jó vezetőt a jövő szervezeteiben?

  1. Tanulékonyság: munkájuk nagy részét önmaguk és kollégáik képzése teszi ki
  2. Valódi nyitottság: az új technológiák megismerése iránti igény
  3. Rendszerszemlélet: a vállalat értelmezése egy nagyobb egész részeként (a vállalat környezetében lévő szervezetekkel, startupokkal, tehetségekkel szorosabb együttműködés)
  4. Felelősségvállalás: saját megoldásaik, innovációs eljárásaik, döntéseik nyomán, embereik és önmaguk képzése és fejlesztése iránt, felelős gondolkodás  a környezettel szemben
  5. Megoldás-centrikus gondolkodásmód
  6. Reziliencia: rugalmasság a folyamatosan változó környezetben

Ezeket a készségeket és tudást a programunk előző hallgatói már elsajátíthatták:

„A képzés során tisztázódtak számomra az AI alapjai, korlátai, és hogy valójában mi mindenre is lehet használni a mesterséges intelligenciát. Mindezt egy olyan oktatótól tanultam meg, akinek sok éves, releváns tapasztalata van e téren, és akitől olyan kérdéseket lehet feltenni, amire igen gyorsan, kész válaszokat tud adni.”

Nagy Róbert, Hungarocontrol

„A Spark 2 napos AI képzése nagyon színvonalas volt, pont azt adta, amit vártam tőle. Az oktató gyakorlati példákon és konkrét AI/ML rendszeren keresztül mutatta be, hogyan néz ki egy AI megoldás. Most már van egy képem arról, hogy hol és hogyan lehet ezeket a legmodernebb adatelemzési, AI technológiákat használni az üzletben.”

Dobozi Péter, iContest

.

Less bele legutóbbi képzésünkbe, kattints a képgalériához:

Leszel te a következő?