Mesterséges intelligencia a kellemesebb vásárlói út szolgálatában

Az idő, sebesség és adat hármas ideális metszetében kirajzolódik az értékesítés sikere. Amelyik értékesítőnél e három tényező legjobb kombinációban találkozik szinte biztosan befutó lesz az ügyfél kegyeiért folytatott küzdelemben. Ebből a háromból az adat véges, csak egy meghatározott időintervallum áll rendelkezésére minden versenyzőnek. Ha azt sikerül optimalizálnunk jó eséllyel maximalizáljuk a profitot és a hatékonyságot is. – Byssz Róbert, a Spark Institute at IBS oktatójának és a Philips globális sales transzformációs vezetőjének írása.

Április 4-én a SMART konferencián még többet megtudhatsz Róberttől arról, hogy az AI megoldások miként írják át a vállalati sales területét.

SMART - április 4. - érdekel >>

Manapság egyre népszerűbb a mondás a sales enablement-tel foglalkozó szakértők között, hogy az a szervezet, amelyik versenyelőnyre szeretne szert tenni legjobban akkor jár, ha arra fókuszál, hogy miként használja fel a rendelkezésre álló időt és adatot. Ez a gondolat erősíti a mesterséges intelligencia használatát az értékesítési folyamatban, a B2B értékesítésben is. Több olyan terület látszik kirajzolódni, ahol a fejlettebb cégek már használják a mesterséges intelligenciát, hogy eredményesebbek legyenek a sales területén.

Mesterséges intelligencia, mint értékesítési asszisztens

Értékesítőink rengeteg időt töltenek adminisztratív feladatokkal, mint például időpontok egyeztetése, jegyzetek készítése, majd azok bevitele a CRM rendszerbe. Ha mindezt egy asszisztens végezné helyettük sokat könnyítene a helyzeten. Ám igen kevés olyan értékesítési szervezettel találkoztam, amelyik megengedhette magának, hogy minden értékesítő mellett álljon egy asszisztens, aki jegyzetel, megbeszélést egyeztet és frissíti az adatokat a CRM rendszerben.

Jó hír az értékesítők számára, hogy ennek ellenére van remény! A piacon mind több – már működő – olyan mesterséges intelligencia vezérelt megoldás érhető el (mint például a Clara, SalesAI és mások), akik pontosan ezeket a feladatokat veszik át az értékesítőtől olyan formában, hogy nekik már egyáltalán nem kell vele foglalkozniuk.

Már a cikk írásakor elérhető olyan működő megoldás, amelyik megszervezi a megbeszélést a résztvevőkkel, és lemondás esetén automatikusan e-mailen egyeztet az új időpontról. Majd a virtuális megbeszélésen a beszélgetésen részt vesz, és jegyzeteket készít az elhangzottakról, rögzíti a feladatokat, tennivalókat. Nem reménytelen, hogy hamarosan minden értékesítőnek legyen saját asszisztense, és levegye a vállukról azt a terhet, ami az adminisztrációval jár.

Róberttel legközelebb az április 4-i SMART konferencián találkozhatsz! Részletekért és jegyekért klikkelj: https://www.smartconference.co/