Stream

Mesterséges intelligencia és Adatvezérelt döntéshozatal

AI Meetup Stream Felvételei

Sok inspirációt kívánunk munkádhoz az előadásokról készült felvételekkel!

Az adatvezérelt kultúrát sikeresen megvalósító vállalatok jelentős lépéselőnyre tesznek szert piacukon a rohamos iramban fejlődő és felgyorsuló tech-világban. Ezeknél a cégeknél a vezetők már tisztában vannak az adatok értékével, és mindezt képesek felhasználni az üzleti döntéshozatal során. De vajon milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy mi is elinduljunk az adatvezérelt gondolkodás felé? Mit kezdjünk a mesterséges intelligenciával és mi kell ahhoz, hogy üzleti folyamatainkat automatizálni tudjuk? Ezekre a kérdésekre adtunk választ szeptember 10-ei Mesterséges intelligencia és Adatvezérelt döntéshozatal meetupunkon. Kitértünk arra is, hogy szervezeti és emberi szinten milyen cégkultúrával, gondolkodásmóddal és skillsettel kell rendelkezni egy vállalatnak ahhoz, hogy könnyen adaptálni tudja az új technológia adta rendszereket, eszközöket és módszertanokat.

Adatvezérelt gondolkodás és Automatizáció
Hogyan kezdjünk neki?

Előadó: Prekopcsák Zoltán

Ahogy minden technológiai áttörésnél, az mesterséges intelligencia és az automatizáció esetén is nehéz praktikus tanácsokat találni. A hurráoptimista világmegváltó sajtócikkektől a társadalmi apokalipszis jóslatokig sok szélsőséges véleményt lehet olvasni. Mindezzel kontrasztban léteznek a dolgos hétköznapok, ahol tudatos építkezéssel, apró sikerekkel a vállalatok egyre produktívabbá tudnak válni az adatelemzésnek és az automatizációnak köszönhetően. Az előadás pár tanácsot ad ezekhez a kezdeti lépésekhez.

A bevásárlástól a statisztikákig
egy startup története

Előadó: Bozsogi Balázs

Gyűjtsünk adatot! Manapsága a csapból is ez folyik, de mihez is kezdjünk vele? Hogy néz ki a gyakorlatban egy olyan cég, amely nem csak, hogy adatokat gyűjt, de sikeres üzletet is épített erre. Egy olyan ázsiai startup-ot vizsgálunk, amely 2 év alatt 150 főre skálázódott, ~$15M befektetést kapott, és jelenleg 4 országban van jelen. Mi az üzleti modell emögött? Hogyan lehetett ezt ilyen gyorsan elérni, és legfőképp, hogyan lehet fenntarthatóvá tenni?

Célok, kihívások és megoldások a mesterséges intelligencia üzleti célú alkalmazásában

Előadó: Budaházy Gábor

Milyen nehézségekkel találkozunk, ha cégünkben be akarjuk vezetni az AI-t? Mire alkalmas a technológia és mire nem? Melyek reális és irreális vezetői elvárások? Miféle új szemléletet igényel ez a technológia befogadói oldalról? Hogyan építsük fel a megfelelő csapatot, milyen a beruházásigény?

A főnök nem érti az adatokat – avagy szervezeti problémák Data Science projekteknél

Előadó: Mester Tomi

Hiába építed fel a legjobb adatinfrastruktúrát, írod meg a legjobb Machine Learning algoritmusokat, készíted el a legpontosabb elemzéseket és predikciókat — ha az eredményeket nem tudod áttolni a szervezeten, semmi nem lesz belőle. Nem egy olyan Data Science projektet láttam már, ami a cégen belüli kommunikáción bukott el. Ennek sok oka van, de lényegében a céges kultúrára vezethető vissza. Szerencsére van megoldás. Saját tapasztalatok alapján mutatok be való életből merített problémákat és azt, hogy hogyan sikerült (vagy éppen nem sikerült) megoldani őket.

Kép a képben verzió – A főnök nem érti az adatokat

Előadó: Mester Tomi

Q&A szekció

AI és Adatvezérelt döntéshozatal Meetup előadói

Szeretnél még többet megtudni a digitális világban rejlő lehetőségekről?

AI Strategy & Data-driven Leadership Képzés

Tudod, hogy vállalati adataidból a jelenleginél többet is ki lehetne hozni? Szeretnéd automatizálni üzleti folyamataidat, de nem tudod hogyan vágj bele? Kíváncsi vagy milyen lehetőségeket rejt céged számára az AI? A program során élő esettanulmányokon, valamint előadásokon keresztül bemutatva szó lesz a Big Data és Small Data világáról, adatgyűjtő rendszerekről, adattisztításról, adatvizsgálatról  és vizualizációról. Sokat fogunk kísérletezni adatokkal, kipróbálunk mesterséges algoritmusokat, elmélyedünk a machine learning és az adattudomány legfrissebb megoldásaiban. Megmutatjuk, vezetőként miként lehet elkezdeni mesterséges intelligencia stratégián gondolkodni. Tarts velünk, és hozd ki a maximumot vállalkozásodból.

A képzéssel és a jelentkezéssel kapcsolatos további információkért látogass el az AI Strategy & Data-driven Leadership Képzésünk oldalára, ahol tájékozódhatsz a program moduljairól, előadóiról, illetve végzős hallgatóinkkal és a téma szakértőivel készített interjúinkat is megnézheted.

Jelentkezek!

Rólunk mondták