Mesterséges intelligencia és adatvezérelt döntéshozatal

2017. szeptember 7. – 19:00

Regisztráció: 18:30-tól

Nokia Skypark, 1083 Budapest, Bókay János utca 36-42.

Érdekel az adatvezérelt gondolkodás és a mesterséges intelligencia (AI) üzleti felhasználása? Szeretnél többet tudni arról, hogy hogyan fordíthatod az adatokban és automatizmusokban rejlő lehetőséget a céged hasznára? Várunk szeretettel meetupunkon, ahol izgalmas perspektívából nyújtunk betekintést az adatok és az AI világába.

Előadóink

qodef-team-image
CEO, Spark Institute at IBS
Frankó Csuba Dea
qodef-team-image
vállalkozó, technológus és fizikus, többek között a CERN kutatásaiban is közreműködött
Szalai Ferenc
qodef-team-image
Insight üzletágvezető, Helix Consulting Group
Hegedűs Tamás
qodef-team-image
globális sales transzformációs vezető, Philips
Byssz Róbert

Moderátor

qodef-team-image
alapító, Speak Academy
Benkő Vilmos

Meetupunk fő témái

Algoritmusok és üzleti döntések

Előadó: Frankó Csuba Dea

A sokat próbált vezető a megérzései alapján hozza meg a döntéseit, ezt számtalan kutatás sikerrel támasztotta alá az elmúlt évtizedekben. Mindegy, hogy mit mutatnak az adatok és a számok, a vezetők zsigeri reflexből döntenek. Így működünk, ez a beidegződés lakik a személyiségünk legmélyén. De mi történik a döntéseinkkel a Big Data és a tanuló algoritmusok világában? Lehetséges pontosabban előrejelezni a jövő trendjeit, mint ahogy azt az adatok teszik? Lehet olyan felállás, ahol az adatok félrevezetik a döntéshozót? Hogy tud együttműködni a mesterséges és a természetes intelligencia a döntések világában? Ezekbe az izgalmas kérdésekbe merülünk bele az első előadásunkkal.

AI stratégia és adatvezérelt döntéshozatal

Előadó: Szalai Ferenc

Nem minden cégnek van azonnal szüksége mesterséges intelligencia technológiákra, de minden cégnek meg kellene vizsgálnia, hogy tudja-e, és ha igen milyen módon tudja hasznosítani az algoritmusokat. Ehhez pragmatikus és praktikus stratégiai szintű tervezésre van szükség. Az előadásban bemutatjuk azokat a lehetőségéket és módszereket, amikkel egy vállalkozás el tudja kezdeni ezt a folyamatot. Felvázoljuk azokat a területeket ahol a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia technológiák kellően fejlettek ahhoz, hogy valódi hatékonyság növekedés hozzanak és eloszlatunk néhány tévképzetet arról, hogy milyen feladatokat lehet, vagy nem lehet ezekkel a technológiákkal megoldani.

Mi az intelligencia?

Előadó: Hegedűs Tamás

Mitől intelligens valami és miért az vagy miért nem? A természetben miért vannak szinte csak okos megoldások és mi “gyarló emberek” miért döntünk olyan gyakran látszólag rosszul? Egyáltalán mi alapján és hogyan döntünk?

Ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ keresni egy hétköznapi üzleti példa (probléma) segítségével: hogyan növeljük egy értékesítési pont (üzlet, bankfiók, ATM) hatékonyságát 25%-al 6 hónap alatt. A megoldás nagyon egyszerű.

Adatvezérelt értékesítés

Előadó: Byssz Róbert

A sikeres üzletfejlesztőkről sokat halljuk, hogy jó kapcsolatépítők és jó kommunikátorok, akik képesek kontrollálni az üzletet és a vevőt. Éppen ezért sokan mondják, hogy az értékesítés művészet, amire születni kell. De mit hoz a jövő? Valóban jó kommunikátorok és kapcsolatépítők határozzák meg az értékesítés trendjeit? Lehetséges, hogy már létezik hatékonyabb út az értékesítésben? Mekkora támogatást tudnak nyújtani az algoritmusok és a valós idejű adatok? Hogyan lehet adatvezérelt döntéseket hozni sales vezetőként? Ezekről a kérdésekről mesél Byssz Róbert a Philips globális sales transzformációs vezetője.

Köszönjük a Nokiának, hogy a helyszín biztosításával támogatta eseményünket, és a LogmeIn-nek is hálásak vagyunk a felajánlott segítségekért.