A 2018. augusztus 13-ai Millásreggeli vendége Frankó Csuba Dea, a Spark Institute at IBS CEO-ja volt volt, aki az oktatás kihívásairól és jövőjéről beszélt.

A hétfő reggeli beszélgetés két kulcsfontosságú megállapítás köré épült, amiket Dea az oktatás fájó pontjaiként definiált. Elmondása szerint az első probléma a gyerekek beiskolázásával áll összefüggésben, míg a második a megfelelő munkatársak megtalálásával és megtartásával.  A két, meglehetősen távol álló területet, a túlterheltség köti össze, ami jelen van mind az iskolákban, mind a munkahelyeken.

Korábban, online kurzusok segítségével próbálták feloldani a túlhajszoltságot, de az elmúlt évek bizonyítják, hogy az elméleti tudás mellett szükség van gyakorlati tudásra is – mondta Dea. Ezért a jövő megoldása egy olyan virtuális vilgában kialakított oktatási felület lehet, ahol egy mentor segítségével a résztvevők gyakorlati tudásra is szert tehetnek.

A beszélgetés zárszavaként azt is megtudhattuk, hogy ez a virtuális valóság nem a technológia miatt nem működik még, hanem a megfelelő szaktudású humán erőhiány miatt.

Forrás: a beszélgetés a Jazzy rádió Millásreggeli, Heuréka-élmény rovatában volt hallható, melynek szakmai partnere a Spark Insitute at IBS. Ha kíváncsi vagy a teljes beszélgetésre, hallgasd meg a Millásreggeli műsorát.

 

A korábbi podcasteket ITT érheted el.

 

Kövesd élőben is a Millásreggelit minden hétköznap reggel 6.45-10 óra között.

Ha még többet tanulnál a mesterséges intelligencia témáról, gyakorlati tudásra szomjazol, biztosítsd helyed hamarosan  – október 12-én – induló képzésünkön: