Előző cikkünkben az ipar 4.0-ról és annak a vállalatokra történő hatásairól írtunk. Most nézzük meg, mi várható a munka világában a fejlettebb technológiai szintre lépés által.

Ahogy azt már korábbi cikkünkben is érintettük, jövőbeli munkavállalóknak fel kell készülniük a folyamatos változásra, a pozíciók magasfokú technológiai tudást igényelnek majd, és a folyamatos változás miatt nagy lesz az igény a munkavállalók folyamatos képzésére, átképzésére. A magasfokú automatizáció várhatóan az alacsonyabb komplexitású, betanított munkát végzőket szorítja ki elsősorban a termelésből.

A robotok a sztenderd, gyártósor melletti munkafolyamatokat gyorsabban, költséghatékonyabban és precízebben tudják elvégezni. Ezen munkakörök betöltőinek többségét kiváltják, kiválthatják a gépek. Fontos kérdés, hogy hogyan szervezzük ezen, felszabaduló erőforrásaink további allokálását, feltételezhetően magasabb komplexitású és szakértelmet igénylő munkakörök betöltése irányába mozdulnak majd el. A tovább-foglalkoztatásra való felkészülés a munkaerőpiac egy nagy kérdése, melyet átképzéssel lehet csillapítani. Az átképzés történhet már meglévő szakterületekre, azonban az is valószínű, hogy az automatizáció magas foka új munkaköröket hív majd életre, például a kapott adatok elemzésére, a kapott információ értelmezésére, és az eredmények alapján történő döntési folyamatokra.

Egy példa az automatizációra a világszerte ismert Amazon, mely már számos területen alkalmazza a legkorszerűbb technológia vívmányait. 2017-ben pénztárak nélküli élelmiszerboltot nyitott Seattle-ben. Itt a vásárlók „fizetés nélkül távozhatnak”, ehhez nincs másra szükség, csak egy Amazon felhasználói fiókra és az erre a célra fejlesztett Amazon Go alkalmazásra. A boltba lépéskor azonosítják a vásárlót az alkalmazás segítségével, ezután már a telefonra sincs tovább szükség, a termékek a polcról levétel után automatikusan felkerülnek a vásárlási listánkra és a rendszer arra is képes, hogy azonosítsa, amennyiben egy már kiválasztott terméket mégsem szeretnénk megvenni és visszatesszük a polcra, ekkor lekerül a vásárlási listánkról.

Maga a rendszer a gépi látást, szenzorokat és mesterséges intelligenciát használ. Így a boltokban nincsen szükség pénztárosokra, azonban a kiszolgáló pozíciók (raktárosok, fuvarozók, biztonsági őrök, alkalmazottak a polcok feltöltéséhez) teljes egészében nem szűnnek meg. Ez a rendszer főként azon vevők számára előnyös, akik csak néhány termékért sietnek be a boltba, mivel a pénztárnál való sorban állást teljes mértékben ki tudják hagyni, ezáltal időt spórolva. A jövőben elképzelhető, hogy a jelenleg még emberek által betöltött pozíciókban is robotok fognak tevékenykedni, ezáltal teljesen reformálva a mai a vásárlási szokásainkat.

Az Amazon GO alkalmazásáról részletesebben IDE kattintva olvashattok.

A cikk szerzőjéről:

Tóth Erika Viktória

Okleveles közgazdász, IT projekt – és folyamatmenedzser, PhD hallgató

2016-ban végzett okleveles közgazdászként vezetés-és szervezés mesterszakon. 2018 óta PhD hallgató, kutatási témája a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás hatásának vizsgálata a tudásmenedzsmentre. Az akadémiai szféra mellett már a kezdetektől célja volt részt venni a versenyszférában is, ezáltal gyakorlati tapasztalattal és tacit tudással támogatni az elsajátított elméleti tudását, ezért már korai egyetemi tanulmányai mellett (2012 óta) elkezdett IT üzleti folyamatmenedzsmenttel és IT projektek vezetésével foglalkozni, jelenleg is egy világhírű szoftvergyártónál dolgozik ezen a területen. Elkötelezett a korszerű technológiák megismerésében, a tudásmenedzsment és mesterséges intelligencia üzleti aspektusainak kutatásában, a folyamatoptimalizálásban, valamint a folyamatos fejlődésre és tanulásra való törekvésben.

Ha még többet tanulnál a mesterséges intelligencia témáról, gyakorlati tudásra szomjazol, biztosítsd helyed hamarosan  – október 12-én – induló képzésünkon: