Vélemények az AI Strategy & Data-driven képzésünkről – 2.rész

Hogy színesítsük a képet, másik két hallgatóinkkal is megkértük, hogy meséljenek tapasztalataikról az AI Strategy & Data-driven gondolkodás képzésünk kapcsán

Olvasási idő: ~ 2 perc
Megkérdeztük a legutóbbi AI Stratégia & Adatvezérelt gondolkodás képzésünk két hallgatóját, Tóth Viktóriát (Pannon Egyetem, AI és Tudásmenedzsment Phd. hallgatóját) és Mészáros Lászlót (HerMész-Soft Kft., CEO-ját), hogy mit gondolnak a programon hallottakról, hogyan érezték magukat, mit vittek magukkal a 7 alkalomról, illetve, mit gondolnak az AI üzleti életben való megjelenéséről.

Mi változott a szemléletedben a képzés végén ahhoz képest, mielőtt elkezdted a programot?

Tóth Viktória: Már a képzés előtt is érdekelt a téma, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyedén és gyorsan elérhetőek az AI eszközei.

Mészáros László: Ma a mesterséges intelligencia olyan az embereknek, mint amilyen a tűz volt az ősembernek. Az emberek csodálják, de még nem igazán értik mit is jelent az AI. A képzés után számomra egy, a mindennapokban is használt eszközzé vált, amit nem csak a gyakorlatban tudok hasznosítani, de értem a háttérben zajló összefüggéseket is.

Miért fontos szerinted a témában – AI, adatvezérelt gondolkodás – képeznie magát valakinek?

Tóth Viktória: Ez a jövő. Ha szeretnénk versenyképesek maradni, akkor elengedhetetlen, hogy ezen a területen is meg próbáljunk fejlődni, sőt akár versenyelőnyre is szert tenni a többiekhez képest.

Mészáros László: Ahogy már az előbb is említettem, ma az AI a mindennapok része. Ha emellett elmegyünk akkor az olyan mintha elmentünk volna a Microsoft Office mellett, amit ma már mindenki, mindenhol használ. Véleményem szerint nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy az AI életünk mindennapi részévé vált, sőt egyre több területen befolyásolja életünket és döntéseinket.

Mi az a 3 dolog, ami a legjobban tetszett a képzésen?

Tóth Viktória:

  • Nagyon tetszettek az előadók, akik nem csak elméleti tudást adtak, hanem gyakorlati példákat és  esettanulmányokat is mutattak a témában
  • Networking – élveztem az együtt töltött időt a többi hallgatóval
  • A szervezés – minden olyan gördülékenyen és flottul ment

Mészáros László:

  • Az elméleti alapok
  • A hétköznapi, gyakorlati példák
  • A labor – hétköznapi szinten is érthetővé tette a sokszor száraz anyagot és elindította nálam a gondolkozást

Kiknek ajánlanád a képzést?

Tóth Viktória: Mindekinek ajánlom ezt a kurzust, aki szeretne megismerkedni a körülöttünk lévő, gyorsan változó világgal. Semmiképpen sem csak olyanoknak, akik már valamilyen szinten otthonosan mozognak az AI világában, hanem azoknak is, akik a jövőben szeretnének ezzel foglalkozni. Hiszen, a kurzus tematikája átfogóan érinti a mesterséges intelligenciához közvetetten kapcsolódó területeket is.

Mészáros László: Mindenkinek. A jövőben az AI egy olyan alaptudás lesz, amire nem csak a hasonló területeken dolgozó vezetőknek és döntéshozóknak, de a teljesen más területekkel foglalkozóknak is nagy szükségük lesz.

Ambiciózus célokat tűzöl ki? Az innovatív megoldásokban hiszel? Akkor itt a helyed következő képzésünkön, ami október 12-én kezdődik! Regisztrálj még ma. Tovább információt kurzusunk oldalán  találsz!