Digitális transzformáció és a jövő munkahelye – a változás célpontja

Cikksorozatunk előző részében írtunk arról, hogy várhatóan miként fog változni a jövőben a munka világa a digitális transzformáció hatására. A mostani bejegyzésben pedig azt fejtegetjük, hogy milyen munkaterületeket fog leginkább érinteni a változás.

Az átalakuló munkakörök 

Olyan munkakörök, mint például egy fizikai munka, mely előre kiszámítható és strukturált körülmények között zajlik, csakúgy mint az adatgyűjtés és adatfeldolgozás, nagyobb eséllyel esnek az automatizáció célpontjává. Amíg ezek a foglalkozások teljesen automatizálhatóak, a többi foglalkozás is érintett az automatizációban: kisebb-nagyobb mértékben – a gépek által elvégzett feladatok pedig felszabadítják kapacitásainkat. Az összes foglalkozás 60%-ának legalább 30%-a technikailag automatizálható.

Mire számíthatunk?

A munkaerő sok évtized alatt bekövetkező változásának mértéke, amelyet az automatizálási technológiák valószínűleg felszabadítanak, hasonló nagyságrendű lesz, mint korábban a fejlett országok munkaerőinek hosszú távú, technológia-felé való elmozdulása, amikor is a munkaerőt a gazdaságokból a gyárakba és a szolgáltatások területére mozdították. Nem kell azonban attól tartani, hogy munka nélkül maradunk. Ezek az eltolódások nem fognak tömeges munkanélküliséget eredményezni, mivel egyidőben párosulnak olyan új munkahelyek létrejöttével, melyek korábban még nem léteztek és talán még el sem tudjuk képzelni ezeket a mai tudásunkkal.

A jövő tehát izgalmas és kihívásokkal teli lehetőségekkel kecsegtet, és ha felvértezzük magunkat a jövőben is fontos képességekkel, aggodalomra nem lehet okunk. Az életünk és munkánk is könnyebbé válik majd a gépek támogatásával, és még inkább esélyünk adódik arra, hogy tanuljunk, fejlődjünk, és olyan területekkel foglalkozzunk, melyhez az emberi adottságok szükségesek.

Cikkünk elkészítéséhez a McKinsey tanulmányát is felhasználtuk.

A cikk szerzőjéről:

Tóth Erika Viktória

Okleveles közgazdász, IT projekt – és folyamatmenedzser, PhD hallgató

2016-ban végzett okleveles közgazdászként vezetés-és szervezés mesterszakon. 2018 óta PhD hallgató, kutatási témája a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás hatásának vizsgálata a tudásmenedzsmentre. Az akadémiai szféra mellett már a kezdetektől célja volt részt venni a versenyszférában is, ezáltal gyakorlati tapasztalattal és tacit tudással támogatni az elsajátított elméleti tudását, ezért már korai egyetemi tanulmányai mellett (2012 óta) elkezdett IT üzleti folyamatmenedzsmenttel és IT projektek vezetésével foglalkozni, jelenleg is egy világhírű szoftvergyártónál dolgozik ezen a területen. Elkötelezett a korszerű technológiák megismerésében, a tudásmenedzsment és mesterséges intelligencia üzleti aspektusainak kutatásában, a folyamatoptimalizálásban, valamint a folyamatos fejlődésre és tanulásra való törekvésben.

Ha még többet tanulnál a mesterséges intelligencia témáról, gyakorlati tudásra szomjazol, biztosítsd helyed hamarosan  – október 12-én – induló képzésünkon: