A digitális forradalom hatásai – Millásreggeli

A Millásreggeli szeptember 3-ai adásában a Big Data, AI, robotika és digitalizáció témaköréről beszélgettek Küllői Péterrel – volt befektetési bankárral -, aki az emberi reakciók fontosságára hívta fel a figyelmünket.

Napjainkban már mindent és mindenkit érint a digitális transzformáció, amit az emberi agy egyszerűen képtelen felfogni – nyitotta meg a beszélgetést Küllői Péter, majd hozzátette, hogy bár vannak, akik átlátják, még is a nagy többség nincs tisztában a körülöttük zajló változásokkal. Például, sokan nem is tudják, hogy a Fülöp-szigeteken 2020-ra tervezik teljesen bevezetni a sofőr nélküli taxikat, ami alapjaiban változtatná meg nem csak az életvitelünket, hanem az életterünket is. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy először megértsük, hogy ez a technológiai forradalom már itt van és annak adaptációja, már csak másodlagos probléma.

A beszélgetés második részében Küllői Péter azt is részletesen elemezte, miért jobb, ha előbb szembesülünk azzal, hogy a következő húsz évben gyökeresen és alapjaiban fog megváltozni az életünk. Véleménye szerint ez az átállás a fiatalabb generációnak sokkal gyorsabban megy, ezért is lehetséges, hogy a húszas éveikben járó fiatalok – Mark Zuckerberghez hasonlóan – ennyi idősen már cégvezetők tudnak lenni.

A beszélgetés zárszavaként Küllői Péter mindannyiunkat arra buzdított, hogy legyünk nyitottak az újításokra, képezzük magunkat és ne féljünk a változástól, mert az minden ember életének a szerves része.

Forrás: a beszélgetés a Jazzy rádió Millásreggeli, Heuréka-élmény rovatában volt hallható, melynek szakmai partnere a Spark Insitute at IBS. Ha kíváncsi vagy a teljes beszélgetésre, hallgasd meg a Millásreggeli műsorát.

A korábbi podcasteket ITT érheted el.

Kövesd élőben is a Millásreggelit minden hétköznap reggel 6.45-10 óra között.

Ha még többet tanulnál a mesterséges intelligencia témáról, gyakorlati tudásra szomjazol, biztosítsd helyed hamarosan  – október 12-én – induló képzésünkön: